Kvinder som specifik målgruppe

Whats up with that?

Er kvinder i din målgruppe? Eller er de købere af dit produkt eller din service? Så er det nu du skal spidse ørene lidt (meget). Måske svarede du prompte NEJ – fordi du hverken sælger hygiejnebind eller yoga-rejser – men du skal stadig læse videre.

Undersøgelser viser nemlig, at op til 80% af alle købsbeslutninger er påvirket af en kvinde. 80%. Det er PÆNT mange transaktioner. Og ret meget potentiale.

Ikke nok med, at det ofte er kvinder der har indflydelse på hvad der skal købes generelt – til familien eller husholdningen – fra biler til blomkål – så er der, globalt set også en stigning i kvinders indkomst. Flere penge mellem hænderne – og de venter bare på at blive brugt (eller blive investeret).
Oven i det, er der hele B2B området, hvor der jo altså også sidder kvinder og administrerer indkøb.

OMG!!… Betyder det så, at alle kampagner og al markedsføring skal til at være frådende feminint, lyserødt og blødt som candyfloss?

Nej. Det betyder det netop IKKE! 
Det betyder, at man skal kigge mere nuanceret på, hvilke parametre der er i spil, når en kvinde træffer en købsbeslutning – og især også i forløbet op til at beslutningen træffes: Produktudviklingen, salgsargumenterne og markedsføringen.

Som kvinde OG fagperson indenfor reklame og markedsføring mener jeg, at er der plads til forbedring.

Jeg kan nemlig LOVE dig, at det ikke er alle kvinder, der går og drømmer om børnetøj, brunch og bijouteri. Og jeg kan også garantere dig for, at vi ikke alle kun tænder på såkaldt ‘bløde værdier’ og referencer til ‘klassisk feminitet’.
Og når nu vi taler ‘femininitet’ så er det netop også et af de områder, hvor der heldigvis sker store skred i opfattelsen af, ‘hvad kvinder kan, skal og må’ og det bør ligeledes tages med i betragtning.

Heldigvis er der en løsning på problemet. Min holdning og teori er, at kvinder i grunden kan være lige så forskellige, som mænd og kvinder reelt er. Det betyder også, at virksomheder og organisationer, skal turde frigøre sig fra den gængse, klassiske (og virkeligt trætte) måde, der hidtil har været talt til kvindesegmentet på – og kigge lidt mere på det overordnede design af produkt og kommunikation.

Jeg er igang med at udvikle værktøjskassen – den bliver kreativ, praktisk og strategisk – og til at få fingre i. Stay tuned.