Kort om shorts. Enden er nær…

… og ryggen og maven, desværre. Det er det skinbarlige resultat af sommervejret, som altså også varsler højsæson, for virkeligt meget ‘offentlig krop’.

For bare et par år tilbage, havde jeg mere… skal vi sige… konservative meninger om hvem der måtte og burde gå i hvad. De dage er heldigvis forbi! Du og jeg må gå i liiige præcis vi har lyst til. – forudsat rammerne er til det.
Hvis du fx er på stranden, så må du gå i bikini, uanset om du vejer 65 eller 245 kg og om du er 20 eller 80 år. Og det håber jeg fandme du gør. 
Hvis du er en 2 meter høj skovhugger, så synes jeg ikke mindre om dig, hvis du går i påskegul poloshirt og jeg er forøvrigt fløjtende med, om du har sokker i sandalerne.

(Måske med undtagelse af tådelere og sokker … don’t be that person!)

Men… for der er et MEN. Kan vi ikke godt PLEEEE-ASE genfinde lidt pli overfor hinanden, når vi går ud i verden? Med eller uden tøj. Altså helst med.

Jeg ved godt at det har været mænds ‘ret’ og fordel at kunne gå med bar overkrop, så snart solen titter frem. Men jeg vil sygt gerne slippe for at stå og glo ind i den nøgne ryg eller gorilla-slipset på ‘whoever’, når jeg står i kø i REMA120. 
Det samme gælder shorts (for eksemplets skyld kunne det være på en kvinde) – der er så korte, at balderne næsten hænger UNDER kanten på ‘buksen’. Så er det altså ikke shorts mere, skatte. Så er det en denim-bikini. Som hører til i haven eller på stranden.

Ordet var PLI. Also known as: Korrekt og høflig opførsel der er udtryk for dannelse, situationsfornemmelse, sømmelighed m.m.

Inden der er nogen der vredt råber ‘bodyshaming’ eller ‘kropsforskrækkelse’… så er det ikke det der er i spil for mig. Det handler hverken om køn, kilo, alder eller god stil vs dårlig. Jeg synes det er lige så intimiderende med en ung spænding fynsk legemliggørelse af Captain America, som det er med Povl eller lyse Linda ‘midt i livet’.

Jeg ORKER simpelthen bare ikke at blive visuelt påtvunget mere bar hud og intimsfære, end jeg allerede bliver i forvejen fra diverse kanaler og steder. Det er som at blive tvunget til at overvære noget privat, som man overhovedet ikke har lyst til at tage del i – eller hvor det kunne være rart bare at lade det blive ved tanken og ikke beviset.
Så skal vi ikke gøre hinanden en tjeneste? Sæt kroppen fri, der hvor situationen og ‘rummet’ er til det. Og alle de øvrige steder… jeg dækker det meste af min torso, og så dækker du din?

Let’s bring sexy back.